Gå till innehåll

Susanne

Jag var 37 år när vi började försöka få barn. Blev gravid efter ½ år. Men det slutade tyvärr med missfall. Tänkte att javisst, missfall är ju ganska vanligt, så det går nog bra nästa gång. Jag blev gravid inom ett halvår, men även det slutade med missfall.

Nu började vi bli oroliga och jag blev inte heller gravid. Månad efter månad gick utan att jag lyckades bli gravid.

Via min gynekolog gjordes en utredning. Men inget fel hittades på varken mig eller min man. Jag fick utskrivet Pergotime, som skulle hjälpa ägglossningen, men jag lyckades inte bli gravid.

Nu hade det gått ett år utan att jag blivit gravid och jag var nu nästan 40 år. Vi bestämde nu oss för att försöka med IVF. Men det lyckades inte heller.

Vi hade nästan gett upp när jag hörde talas om akupunktur och kinesiska örter och Susana Quintela. Jag kontaktade Susana och började behandling hos henne. Jag behandlades med akupunktur och kinesiska örter, tog tempen varje morgon och förde diagram om menscykeln. Efter några månader såg Susana att diagram-kurvorna började se normala ut. Precis när Susana sagt det blev jag gravid månaden efter. Vad lycklig jag blev, men förstås också väldigt rädd för missfall. Jag var nu 40 år.

Jag fortsatte med akupunktur och örter under hela graviditeten för att få hjälp med tanke på min ålder. Mådde bra under hela graviditeten. Fick dock problem med för lite fostervatten, så min son föddes några veckor för tidigt. Allt gick bra. Han mådde bra och växte snabbt till sig och är den underbaraste lilla kille man kan tänka sig.

Vid 43 års ålder blev jag spontant gravid. Tänk att få ett barn till och ett syskon till vår son, något som jag och min man inte alls vågat tro. Jag blev så glad och samtidigt rädd för missfall. Så jag kontaktade Susana och påbörjade behandling med akupunktur även den här gången. Barnmorskan konstaterade att mitt blodtryck var högt och hade risk för blodförgiftning. Susana behandlade mig i förebyggande syfte, jag mådde bra under hela graviditeten och födde en underbar liten flicka efter fullgången graviditet.

Jag tror absolut att det är akupunktur och kinesiska örter, som hjälpt mig både att bli gravid och under hela graviditeten.

//Susanne