Gå till innehåll

När väljer kvinnor akupunktur?

En del kvinnor söker denna form av behandling för att ge sin kropp en chans att bli med barn på naturlig väg, genom att stärka och skapa balans i kropp och sinne. Fast en majoritet av de kvinnor som kommer till min praktik har en eller flera In Vitro Fertiliseringar (IVF) bakom sig utan positivt resultat. Det är då de börjar leta efter andra alternativ. En del av dem har dessutom ett redan planerat nytt IVF-försök på gång och vill innan dess öka sina chanser att bli gravida. Typiskt för kvinnor i denna grupp är att de inte planerar att prova akupunkturbehandlingen fullständigt. Det är de själva som sätter gränser för hur behandlingen ska vara och självklart utan att veta något om det.

Vad händer då? 

  • flera av dessa kvinnor hinner med glädje bli gravida innan de går på ny IVF eller liknande
  • andra kvinnor lyckas bli med barn vid nästa IVF, och
    en tredje grupp kommer tillbaka efter att en gång till ha misslyckats med IVF, vill prova kinesisk medicinsk behandling på riktigt och ge sin kropp en chans att återställa sig, oftast med positivt resultat.

"Mirakel …",
"Jag kan inte tro det" …
"När man har gått igenom flera IVF behandlingar med negativt resultat börjar man tro att det enda sättet att bli gravid är genom teknik, hormoner och IVF … att ha blivit gravid på det gamla vanliga sättet låter otroligt och underbart!"
… säger de ofta, förvånade och mycket glada

Läs mer: Fertilitetidag.se