Gå till innehåll

Akupunktur och IVF

Har du kanske några misslyckade IVF bakom dig? Det är kanske inte en slump och akupunktur kan vara det som saknas. Varför?

Akupunkturbehandling i samband med IVF ökar chanserna att bli gravid och minskar risken för missfall och utomkvedshavandeskap. Många har hört talas om detta, men det är få som har någon uppfattning om vad det innebär.

Akupunkturbehandlingen i samband med IVF syftar till att:

  • stimulera blodgenomströmningen till dina äggstockar och livmoder samt att skapa en lämplig miljö för s k embryoimplantation
  • slappna av din livmoder så att den blir mer mottaglig för det fertiliserade embryot
  • minska stressnivåerna, vilket är avgörande för hela processen

En kvalificerad akupunkturbehandling kan dessutom hjälpa till att:

  • reducera riskerna för överstimulering under en IVF behandling
  • minimera en del vanliga biverkningar och toxicitet som orsakas av IVF-hormoner (t ex huvudvärk, illamående, irritabilitet, sömnrubbningar, viktökning, trötthet)

Vissa kvinnor kan behöva en från kinesisk medicinsk synpunkt individualiserad behandling innan de går på IVF. En längre behandling före IVF (i genomsnitt tre menscykler, en gång i veckan) kan leda till:

  • förbättrat svar från äggstockarna, bättre äggkvalité, äggledare, slemhinnor i livmodern, befruktning, embryoimplantation, lämpliga östrogennivåer för kvinnan
  • förbättrad spermiekvalité för mannen

Man kan också välja att få akupunkturbehandling som ett alternativ till IVF.

Det handlar om viktiga beslut i ditt liv. Därför rekommenderar jag att du ägnar lite tid till att läsa vidare på hemsidan för att få svar på dina frågor.

Du/Ni är mycket välkomna att komma på en
30-minuters gratis konsultation
och få veta just hur din behandling skulle se ut