Gå till innehåll

Jenny

Jag sitter med världens underbaraste son i min famn. Att det en dag skulle bli verklighet har inte alltid känts självklart.

Jag och min man hade försökt bli med barn i många år, både på egen hand och med hjälp av IVF. Utredningen visade inga fel vare sig på mig eller min man. Första IVF-behandlingen misslyckades. Den andra IVF-omgången likaså. Vårt allra sista försök var ett fryst embryo, jag började misströsta. Jag sökte på nätet och hittade Susanas hemsida. Jag hade hört en del positivt om akupunktur, kanske kunde detta hjälpa oss? Om inte annat kunde det kanske minska min känsla av maktlöshet, och som bonus läste jag att akupunktur stärker hälsan allmänt.

Jag började hos Susana två veckor innan försöket med det frysta embryot, det var april 2007 och jag skulle strax fylla 34. Även detta försök misslyckades, något som Susana anat redan innan då min kropp inte var ”klar”. Jag fortsatte gå hos Susana en gång i veckan och pendlade mellan hopp och förtvivlan. Jag kände ibland tro på att det skulle gå och ibland inte, men det kändes skönt att i alla fall göra något.

Vi lät sommaren gå för att hämta nya krafter inför nya IVF-behandlingar. Under hösten tänkte vi ta nya tag. Men så fick jag nytt jobb i september och vi beslöt att skjuta på en ny IVF till våren 2008 så att jag skulle komma in i mitt nya jobb. Hela tiden gick jag hos Susana en gång i veckan, åt örter och tog tempen varje morgon. Hösten och vintern gick.

På annandag jul var jag på uruselt humör och sa till min man att jag kände att mensen var på gång men att den inte kom. Skulle den också börja strula nu?! Till slut föreslog min man att vi skulle köpa ett graviditetstest. Jag gick surmulet med på detta men försäkrade honom om att det inte var någon idé, jag kände ju att mensen var på väg….

Testet visade positivt! Jag var gravid för första gången i mitt liv! Helt fantastiskt! Jag fortsatte gå hos Susana under hela graviditeten. Jag mådde bra och födde en underbar pojke i augusti 2008. Han känns som ett riktigt underverk och jag kommer aldrig ångra att jag kontaktade Susana. Jag fick hopp, jag fick bättre hälsa och vi fick en son!!!

/Jenny