Gå till innehåll

Jenny, 34 år

Jag och min sambo hade försökt att få barn i ca 1,5 år när jag i september 2018 började gå på akupunkturbehandling hos Susana. Vi hade gjort en fertilitetsutredning några månader tidigare och jag hade då fått reda på att jag har PCO. I övrigt hade vi inget som skulle hindra oss från att kunna få barn. I väntan på IVF bestämde vi oss för att testa akupunktur då jag läst att det skulle kunna bidra till att få mer regelbunden mens.

Susana tog del av journal från läkare och gjorde några egna undersökningar. Utifrån detta anpassade hon akupunkturbehandlingen. En gång i veckan gick jag till Susana och det var verkligen en avkopplande timme.

Susana bad mig att dokumentera min kroppstemperatur dagligen. Jag fick även rekommendation på vilken mat som jag bör undvika/äta mer av.
Jag märkte ganska snart att min menscykel blev jämnare. Efter ett par månader märkte jag även att min kroppstemperatur blev jämnare och i slutet av november 2018 fick vi ett positivt svar på graviditetstestet.

Det är såklart svårt att med säkerhet säga att det var helt och hållet tack vare akupunkturen men jag upplevde att den hjälpte mycket då jag fick mer regelbunden menscykel och kroppstemperatur.

Jag är jätteglad att jag tog beslutet att gå till Susana och jag rekommenderar andra ofrivilligt barnlösa med PCO att testa akupunktur.

//Jenny