Gå till innehåll

Anna, 35 år

Jag och min man hade försökt att få barn i ca 1 år när vi gjorde en fertilitetsutredning som visade att jag hade lågt AMH-värde, 0,35. De rekommenderade oss IVF och i väntan på det bestämde jag mig för att göra det bästa jag kunde för att förbereda kroppen på behandlingen som komma skulle. Jag läste på en hel del och kom fram till att akupunktur nog skulle vara en bra väg för mig ur många synvinklar.

I maj 2019 sökte jag mig till Susana som tog sig an mig med stort engagemang. Utifrån hennes rekommendationer la jag om min kost, min träning och blev mer medveten om min rådande arbets-situation som under en längre tid var väldigt stressande. Jag kände direkt att det gav en otrolig effekt och jag kände mig pigg och stark. Jag började också kolla kroppstemperaturen varje morgon och det visade sig att den var i uppror, men under behandlingens gång såg vi att den blev mer och mer stabil.

Det första IVF försöket i aug 2019 misslyckades, och jag kände att det slet väldigt mycket på kroppen med alla hormoner. Vi bestämde oss därför för att ta en paus i 3 månader och fokusera på att låta kroppen återhämta sig.
Inför det andra IVF-försöket i nov 2019 kändes min kropp stark och stabil. Jag fick en special-behandling av Susana samma dag som ägg-plocket skulle ske. Allt gick bra och lilla embryot tog sig och växte vidare till en graviditet.

Jag är fullt övertygad om att akupunkturen gjorde så att våra chanser förbättrades avsevärt och fick min kropp i bättre balans. Dessutom var det fantastiskt skönt och avslappnande att komma till Susana på behandling. En IVF-behandling innebär så klart stor belastning och stress för kroppen och jag märkte att jag blev mycket lugnare när jag fick behandling.

//Anna